Vida: Oaza dobrih ukusa

Vrlo šarmantno novo mesto u Novom Sadu osvaja na prvi pogled i zavodi u svakom gutljaju i zalogaju. Sva u svetlim tonovima, sa puno zelenila i vrlo uspelim miksom modernih rešenja, Vida je istinsko osveženje na novosadskoj gastro sceni, i to u svakom pogledu.

Smešten na Detelinari, ovaj restoran je neobična i sasvim originalna oaza dobrih ukusa i dobre atmosfere. Osmišljen sa puno mašte i ljubavi, ovakav enterijer ima logičan nastavak na meniju koji i široko i vrlo kreativno pokriva paletu ukusa od ručno rađenih slanih i slatkih peciva bez aditiva, preko sendviča, salata i glavnih jela do nezaobilaznih poslastica. Sve se pravi u samom lokalu i taj „domaći ukus“ se itekako oseti na nepcima uz zanimljivu kartu kafa i pića sa koje smo probali sjajni Very Berry miks.

Slana proja svedoči da je selekcija peciva vrlo interesantna, a potvrđuje je buhtla sa moćnim čokoladno kremastim punjenjem. Na nekoliko kombinacija za doručak nadovezuje se ponuda Bowls sa granolom koju sami prave i raznim nesvakidašnjim sastojcima, kao i lucidne sendvič kombincije poput Avo Perfection gde kriška domaćeg hleba stiže sa maslinovim uljem, avokadom, poširanim jajetom, feta sirom i narom. Na Vida burger su posebno ponosni, gvakamole sos, domaći namaz, salsa od paprike i hrskavi luk nagoveštavaju vatromet ukusa

Među glavnim jelima svaka kombinacija zvuči više nego privlačno od piletine u papiru do Kebab style i Tabuli. Slatki deo je priča za sebe i to kakva! Nikako ne propustitebezglutensku Vida tortu koja osvaja i izgledom i neobičnim korama i nežnim filom prožetim malinama, čokoladna torta bez brašna vrlo je ukusna, među tartovima je teško odlučiti da li je ubedljiviji samo čokoladni ili onaj sa višnjama i čokoladom, a galeta sa jabukama i brusnicama je ovdašnje viđenje američkih pita. Šta god da izaberete, Vida će vam ulepšati jutro, dan ili veče, dodajte tome „novosadske cene“ i baštu koja se sprema za tople dane… ostaje samo da se prepustite i uživate.

Izvor: http://citymagazine.rs/

Podelite članak

Facebook
Twitter
Linkdin
Pinterest